Тя обича най-много дъщеря си и сладкишите. Любимите й спомени

...
 Тя обича най-много дъщеря си и сладкишите. Любимите й спомени
Коментари Харесай

Загубих семейството си, за да бъда успешна

 

Тя обича най-вече щерка си и сладкишите. Любимите й мемоари са от детството, когато е прекарвала повече време при баба си. Когато се връща към тези най-хубави години, чувството за домакински уют се крие в  моментите, в които са разбивали белтъци за кекс и са правили бисквити.

Снимка: Vanilla Kitchen, персонален списък

Това минало е оставило най-трайната диря у нея. Сладкарството се трансформира в огромната й пристрастеност, а като човек, който обича да си похапва десерти всеки ден, тя стартира да се интересува по какъв начин те да бъдат по-здравословни. Започва да опитва у дома и това я увлича толкоз мощно, че взема решение да трансформира любовта към сладкарството в бизнес начинание.

Така основава Vanilla Kitchen  - креативното ателие, в което прави всичко с отношение и самообладание. Прави го на първо място за нас, които не можем без сладкото в живота.

В рубриката ни „ Жените на България “ ви срещам с Ваня Иванова, която познаваме като Ванилка, а Ванилницата, както тя назовава сладкарницата си, е огромното й дете, което е потвърдило триумфите си във времето и което я е трансформирало.

Когато се свързах с Ваня, с цел да я поканя в поредицата ни, тя одобри, само че при изискване да приказваме не за бизнеса й, а за ролята на дамите през днешния ден – да спрем за момент, да помислим за себе си и да бъдем откровени, тъй като постоянно плащаме висока цена за триумфите си.

Таня Колева споделя искрено персоналната си историята в цифровата поредност „ Жените на България “

Всяка жена има своята история и всяка от нас води персоналните си борби. Животът на Ваня се прекатурва преди няколко години, когато обичаното й занятие - да подготвя сладкиши, стартира да й тежи.

„ Бизнесът ми започва на смешка. Имах потребност да създавам. Всяка една рецепта, визия, усети и украса – всичко е от мен. Изразявах себе си, а от време на време се будех с рецептата “, споделя Ваня.

Когато настава най-трудният й интервал обаче тя не е имала предпочитание и дарба да работи. Това й демонстрира, че не е в мир със себе си. Промяната настава прекомерно късно у нея, тъй като губи най-скъпото си - фамилията й се разрушава за сметка на славата и професионалното развиване.

Всяко мъжко момиче надълбоко в себе си не желае в никакъв случай да губи дамата в себе си, уверена е водещата на " Жените на България "

„ Имаше стадий, в който се лутах. Бях в бърнаут. Тогава се замислих какво е значимо за мен – фамилията, щерка ми, работата и аз самата. Но не можех да се оправя с всичко “, споделя Ваня.

За да оцелее и да продължи, би трябвало да затвори една от сладкарниците си и да бъде по-мила със себе си, като се лиши от някой от товарите, които носи.

Жените сме си извоювали свободата, само че на вечеря чакаме мъжът да заплати сметката, признава дамата, родена на 15 септември

„ Нищо не е непременно. Подредбата на целите е ключът към по-щастлив, балансиран и спокоен живот “ , споделя Ваня, която към този момент усеща смяната у себе си и тя й харесва.

„ Някога бързах, а в този момент мога да спра, да набера люляк, да се порадвам и на вдъхновението за нова торта, да изпия чаша чай умерено и да се развличам с щерка ми “, споделя тя.

Не крие, че вътрешната борба е била най-трудна, макар решенията, за които времето потвърждава, че са били верните. Процесът, в който заглушаваш шума, с цел да се вслушаш в себе си, постоянно е мъчителен.

„ Идва миг, в който започваш да следваш интуицията си. Помня по какъв начин опаковах вилица след вилица, когато затваряхме по-големия ни обект и даже не се трогвах. Знаех, че това е краят, само че е за положително “, споделя Ваня.

Само лудите хора имат вяра, че ще трансформират света и най-после те го трансформират, има вяра дамата – създател на Wooden Spoon

Помни и реакциите на клиентите си, които са били отрицателни, само че е била готова да загуби част от тях, с цел да откри себе си. Отнема й най-малко година, преди да показа за какво прави крачка обратно в бизнеса си и тогава вижда какъв брой дами са поели по нейния път и не знаят по какъв начин да продължат. Не знаят по какъв начин да слагат себе си преди всичко и да бъдат щастливи.

Щастието не е крайна точка, безапелационна е дамата, която може да ви построи съвършения имидж

„ Много ни се желае да управляваме бизнеси, да гледаме деца, да бъдем в добра форма и какво ли още не – има дами, които се оправят, само че аз персонално не умея. Не си вършим услуга, като се опитваме да бъдем като мъжете – да живеем по техните критерии и разбирания “, разсъждава Ваня.

Губим цялата женственост, на която сме способни, счита тя, а дамата би трябвало да излъчва хубостта и хармонията на света към себе си вместо да гледа непрекъснато часовника си и да е подготвена за борби.

По-важно за нея обаче е не какъв брой съумяваме, а дали се усещаме добре, дали се усмихваме, дали отглеждаме щастливи деца и дали сътворяваме непосредственост с тях.

Както към този момент сте усетили от описа ми за Ваня, щерка й Елиа е преди всичко. Отделя всяка свободна минута, с цел да бъдат дружно – да я въвлича в живота си и да се вълнува от нейния. Разбира се, че се забавляват и когато подготвят торти у дома.

„ Имаше моменти, в които нямах време за нея. Оставях най-скъпия си човек в ръцете на детегледачка “, спомня си Ванилка. Угризенията, които е изпитвала в миналото, е прикривала с още повече работа.

„ Получаваше се, само че за малко. А това беше началото “, споделя тя.

Ваня е направила тежък избор, само че все пак продължава да поддържа пристрастеността си към сладкарството. Докато се разхожда неотдавна, вижда празен магазин, показва си, че името й стои от горната страна, вижда даже детайлите, ревизира изискванията, при които може да го наеме, само че се спира…

Спира я Елиа, която тази година ще стартира новото премеждие в живота си – учебното заведение.

„ Щастието ми се споделя Елиа – какво повече… “

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР